Veşti proaste pentru abonaţii Digi Mobil! RCS&RDS nu vrea să renunţe la tarifele de roaming

18 iunie 2017

Veşti proaste pentru abonaţii Digi Mobil. S-ar putea să plătească în continuare mai mult pentru convorbirile şi datele mobile în străinătate.

Compania RCS&RDS a solicitat Autorității de Reglementare în domeniul Comunicațiilor (ANCOM) autorizarea aplicării unei suprataxe pe o perioadă de 12 luni, pentru serviciile de comunicații utilizate de clienții proprii în roaming în Uniunea Europeană.

„Conform regulamentului european, furnizorii care nu pot susține comercial programul «Roam like at home», pot solicita autorității naționale de reglementare o autorizare pentru a percepe utilizatorilor o suprataxă în plus față de tarifele naționale, înca de la primul minut, SMS sau megabyte consumat în roaming în Uniunea Europeană”, au precizat marți pentru HotNews.ro oficialii ANCOM, care analizează în prezent această cerere.

„ANCOM a primit și analizează cererea RCS & RDS prin care compania solicită autorizarea aplicării unei suprataxe pe o perioadă de 12 luni pentru serviciile de comunicații utilizate de clienții proprii în roaming în UE/SEE”. ANCOM va face publice rezultatele analizei după ce aceasta va fi finalizată și comunicată furnizorului.

Reamintim că începând cu data de 15 iunie 2017, minutele, SMS-urile și datele consumate în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) și ţărilor din Spațiul Economic European (SEE) se vor scădea din resursele naționale incluse. După epuizarea acestora, consumul va fi tarifat la fel ca în România, în afara propriei rețele, dar în limitele unei utilizări rezonabile.

Se realizează astfel trecerea completă la „Roam like at home”, sistemul de tarifare european menit să protejeze utilizatorii de grija facturii de roaming în țările UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE).

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook