UNTRR protestează vineri în faţa sediului CE din Bucureşti

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) organizează vineri, în intervalul orar 08:30 – 10:30, un protest în faţa Reprezentanţei Comisiei Europene (CE) de la Bucureşti.

Protestul este organizat cu ocazia vizitei Preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, şi a Colegiului Comisarilor care vor participa la Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, conform unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii acestei Uniuni.

„Acest protest are ca scop conştientizarea factorilor politici decidenţi de la Bucureşti şi Bruxelles privitor la pericolul pe care îl reprezintă adoptarea acestui nou pachet de reglementări care va închide piaţa transporturilor vest europeană pentru transportatorii rutieri din est, prin măsuri vădit protecţioniste, inadmisibile într-o piaţă liberă cum se autocaracterizează Uniunea Europeană. UNTRR a mai solicitat organizarea unui protest în data de 11.01.2019 şi în Piaţa Victoriei, însă cererea a fost respinsă de Primăria Municipiului Bucureşti. Transportatorii români sunt chemaţi să se alăture protestului pentru stoparea adoptării Pachetului Mobilitate 1, prin votul europalamentarilor români şi a celor europeni, precum şi prin poziţia şi măsurile care vor fi adoptate, în următoarele 6 luni în care România va deţine Preşedinţia la Consiliul Uniunii Europene”, au anunţat reprezentanţii UNTRR.

Reprezentanţii Uniunii Transportatorilor au reamintit că, după aprobarea poziţiei Parlamentului European, Pachetul Mobilitate 1 va intra în procedura de trialog pentru armonizarea poziţiilor celor trei instituţii europene: Parlamentul European (PE), Comisia Europeană (CE) şi Consiliul de Transport UE, în vederea aprobării textului final.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook