Ungaria solicită demisia Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului

27 martie 2018

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, a solicitat,  demisia lui Zeid Ra’ad Al-Hussein, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, după ce acesta a afirmat că premierul Ungariei, Viktor Orban, are o atitudine xenofobă şi rasistă, relatează Politico.eu.

”Este foarte nepotrivit ca responsabili ONU să acuze state membre şi lideri aleşi democratic. Este evident că Zeid Ra’ad Al-Hussein trebuie să demisioneze”, a afirmat Szijjarto în cadrul unui discurs susţinut în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

Solicitarea Ungariei vine în contextul în care Zeid Ra’ad Al-Hussein l-a criticat pe Viktor Orban în discursul de deschidere a sesiunii Consiliului ONU pentru Drepturile Omului reunit la Geneva, afirmând că ”xenofobii şi rasiştii sunt lipsiţi de orice sentiment de jenă, precum Viktor Orban”.

Drept reacţie, Szijjarto a precizat că Zeid Ra’ad Al-Hussein nu se ridică la nivelul funcţiei pe care o ocupă, solicitându-i demisia. ”A compara Ungaria cu cele mai dure dictaturi ale secolului trecut este pur şi simplu inacceptabil”, a adăugat ministrul de Externe de la Budapesta.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook