Un agent de poliție din cadrul IPJ Arad a refuzat mita oferită de un conducător auto

10 iulie 2018

Un șofer este cercetat pentru dare de mită după ce a încercat să ofere 100 de lire sterline unui agent de poliție care l-a depistat conducând un autoturism care avea inspecția tehnică expirată.

Agentul de poliție l-a oprit pe șofer după ce l-a înregistrat cu aparatul radar circulând peste viteza legală în interiorul localității. În urma verificării documentelor conducătorului auto, polițistul a constatat că acesta circula cu un vehicul care avea inspecția tehnică periodică expirată.

„În momentul în care i-a adus la cunoștință contravenientului faptele pentru care urmează să fie sancționat, inclusiv reținerea certificatului de înmatriculare a autoturismului acesta i-a propus polițistului ca în schimbul unei sume de bani să-și încalce atribuțiile de serviciu scrie aradon.ro.

Polițistul a refuzat categoric oferta, a continuat să întocmească actele de constatare ale contravențiilor și a sesizat Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Arad. La data de 8 iulie, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au surprins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 ani în timp ce oferea suma de 100 lire sterline unui agent de poliție din cadrul IPJ Arad, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu. Cercetările continuă față de suspect care se află în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Arad.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook