Transportatorii români, la protestul din faţa Parlamentului European

Tranportatorii români participă, joi, la un protest organizat la Bruxelles, în faţa Parlamentului European, de mai mulţi transportatori din Europa care sunt nemulţumiţi de schimările din domeniu pe care europarlamentarii vor să le adopte, în aceeaşi zi.

Protestul este autorizat pentru un număr de 600 persoane şi zece camioane, din ţări precum România, Bulgaria, Ungaria şi Polonia. Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) şi Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) sunt două dintre organizaţiile transportatorilor din România care participă la acest protest. Transportatorii din Estul continentului susţin că noile reglementări îi dezavantajează în faţa celor din Vestul continentului potrivit mediafax.ro.

Un număr de 148 de transportatori din Bucovina au au plecat, joi dimineaţa, cu o cursă aeriană specială, de la Suceava la Bruxelles, la un protest organizat la Parlamentul European, alături de transportatori de marfă din mai multe state, nemulţumiţi de „Pachetul de Mobilitate I”.

Cei 148 de oameni de afaceri din Suceava, membri ai Asociaţiei Transportatorilor de Mărfuri „Bucovina” au plecat, joi dimineaţa, cu o cursă aeriană specială la Bruxelles pentru a protesta la Parlamentul European împotriva “Pachetului Mobilitate 1” care cuprinde o serie de modificări legistative importante, care va dezavantaja transportatorii români.

Oamenii de afaceri din Suceava au închiriat un avion care va face joi două curse speciale de la Suceava la Bruxelles şi retur, acesta fiind sigura modalitate prin care transportatorii să poată ajunge în capitala Belgiei.

“De la Suceava nu sunt curse că Bruxelles, nici măcar către acea parte de Europă şi atunci aceasta a fost varianta pe care am ales-o. Noi facem de aici 12 ore pentru a ieşi din ţară şi să mergem cu maşinile ne-ar fi luat o săptămână. Plecăm 148 de oameni pentru că atâta este capacitatea avionului, mai sunt şi persoane plecate cu maşina mică, toţi sunt administratori de firmă.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook