Traian Băsescu este vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European

Traian Băsescu a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, una dintre cele mai importante comisii de la Bruxelles. Eugen Tomac a obţinut funcţia de vicepreşedinte în Comisia de Energie a Delegaţiei la Adunarea Parteneriatului Estic.

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European. Această comisie este considerată cea mai importantă, deoarece elaborează politica externă a UE împreună cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.

Funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European este rezevată Germaniei, potrivit unor surse politice de la Bruxelles. Comisia este condusă de David McAllister, parte a partidului german Creştin Democrat, din care face parte şi Angela Merkel. În aceeaşi comisie este şi Silvio Berlusconi, liderul partidului italian “Forza Italia”. De asemenea, fostul preşedinte al României va fi parte şi din Delegaţia comisiei parlamentare de asociere UE-Ucraina.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de Energie a Delegaţiei la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic, din care fac parte statele care au acorduri de asiociere cu UE sau state care vor să adere la Uniune. Din acest parteneriat fac parte şi Republica Moldova, Georgia şi Ucraina. De asemenea Eugen Tomac va fi membru şi în Comisia pentru Forţă de Muncă.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook