Trafic de carne vie în județul Bistrița-Năsăud

Pe fondul scandalului declanșat în sistem de tragedia de la Caracal, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, dar și factori responsabili din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud susțin că județul se situează pe un loc codaș în ceea ce privește traficul de carne vie într-un clasament întocmit la nivel național.

Clasamentul în cauză are la bază numărul de infracțiuni și procentul acestora raportat la populația județului. Din păcate și această ierarhizare oferă date și informații incomplete, dacă nu chiar false, care nu spun nimic despre situația reală de manifestare a fenomenului în județul Bistrița-Năsăud și mai mult au darul să inducă o stare de autosuficiență, că traficul de carne vie, prostituția și proxenetismul sunt cunoscute și ținute sub control.

Clasamentul respectiv a fost devoalat de un reprezentant al IPJ BN cu ocazia unei ședințe a Comisiei Județene de Incluziune Socială, care a avut loc la câteva zile de la tragedia de la Caracal la Instituția Prefectului și care a analizat raportul privind stadiul îndeplinirii obiectivelor cuprinse în Planul de acțiuni din domeniul incluziunii și protecției sociale în semestrul I din 2019. Unul din subiectele abordate a fost și traficul de carne vie, iar membrii comisiei au solicitat date reprezentatului IPJ Bistrița-Năsăud, subcomisarul Mihaela Schreiner, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Sub imperiul celor întâmplate la Caracal s-au purtat discuții cu privire la traficul de carne vie din județul Bistrița-Năsăud și dacă există informații la nivel de județ despre acest fenomen și de unde pot fi solicitate. De asemenea, s-au cerut informații privind locul județului într-un clasament național cu privire la numărul de infracțiuni și procentul acestora raportat la populația județului. Reprezentanta poliției bistrițene a citat ultimele raportări în domeniu și a ținut să sublinieze că județul Bistrița-Năsăud se află pe un onorant loc 35 cu privire la incidența infracțiunilor raportate la populația județului scrie gazetadebistrita.ro.

Informația a fost făcută publică de către Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, care cu mândrie patriotică a făcut cunoscut opiniei publice că numărul de infracțiuni legate de traficul de carne vie este mai scăzut în Bistrița-Năsăud, în comparație cu alte județe. Clasamentul respectiv ar fi fost făcut în baza unor comparații privind numărul de persoane încarcerate în Penitenciarul Bistrița care provin din alte județe ale țării. Fără comentarii. Comunicatul Instituției Prefectului nu poate fi calificat decât o încercare de dezinformare și manipulare a opiniei publice, practic de mușamalizare a situației reale a fenomenului de trafic de carne vie în județul Bistrița-Năsăud, în lumina celor întâmplate la Caracal, situația reală fiind exact pe dos.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook