TM. Un băiat de 16 ani din Timişoara, al cincilea caz de infectare confirmat

Coronavirusul se extinde în România. Numărul persoanelor infectate creşte de la o zi la alta. Miercuri a fost confirmat al treilea caz de conoravirus din Timişoara, respectiv al cincilea caz de coronavirus la nivel naţional.

Informaţia a fost confirmată de ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache. “Cel de ieri s-a negativat, s-a pozitivat un contact. Nu vă pot da mai multe detalii. Din informaţiile pe care le am este confirmarea faptului că ancheta epidemiologică este folositoare, faptul că sunt identificate aceste persoane care sunt puse rapid sub tratament”, a declarat ministrul Victor Costache.

Potrivit presei locale, a cincea persoană confirmată cu coronavirus este un băiat de 16 ani din Timişoara. Este vorba despre fiul bărbatului infectat şi internat în cursul zilei de marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara. Adolescentul va fi transportat la unitatea medicală cu izoleta.

“Analizele efectuate astăzi sunt toate negative cu excepţia unui contact din familia bărbatului. Este vorba de băiatul de 16 ani. Acesta va fi adus cu izoleta la spital”, a declarat Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, pentru news.ro.

La Spitalul de Boli Infectioase din Timişoara mai sunt internaţi alţi doi pacienţi români confirmaţi cu coronavirus. Este vorba despre o femeie de 38 de ani confirmata vineri şi un barbat de 47 de ani care a stat langa ea in avionul de Bergamo cu care s-a intors acasa.

Pacientii internati cu infectie sunt cu stare generala buna, asimptomatici”, a anunţat medicul Virgil Musta, purtator de cuvant al Spitalului Victor Babes din Timisoara.

Medicii din Timişoara au făcut, miercuri, 19 teste la persoanele care au intrat în contact cu cei doi pacienţi deja internaţi la spital cu coronavirus. Cu toate că sunt deja trei cazuri de infectare cu coronavirus la Timişoara, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş susţin că la acest moment nu se impune intrarea în carantină a municipiului Timişoara.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook