Timișoara bate Clujul la spațiile de birouri

Orașul bănățean a devenit cea mai mare piaţă de birouri din afara capitalei la jumătatea acestui an, depăşind pentru prima dată cea în funcţiune în Cluj-Napoca, arată compania de consultanță Activ Property Services (APS).

Această evoluţie este o urmare a volumelor record de activitate consemnate în Timișoara în ultimii doi ani, atât în ceea ce priveşte livrările de stoc nou, cât şi în ceea ce priveşte volumul de tranzacţii de închiriere.

Stocul de birouri din Timişoara a crescut cu 53.000 mp în primele şase luni din 2018, depăşind deja cu 26% livrările record ale anului trecut. Ca urmare a acestei evoluţii, stocul modern speculativ în funcţiune a crescut la 180.000 mp, corespunzător unei densităţi de 564 mp la mia de locuitori, depăşind cu 30.000 mp stocul similar în funcţiune din Cluj-Napoca (150.000 mp) scrie ziuadecj.realitatea.net.

“Piaţa de birouri din Timişoara înregistrează cea mai efervescentă perioadă de creştere din istoria ei, dezvoltându-se accelerat cu clădiri noi de clasa A, cele mai multe amplasate în zona centrală extinsă. În ultimul an şi jumătate au fost livraţi 95.000 mp de birouri, reprezentând o dublare a stocului în funcţiune.

Creşterea stocului a fost susţinută de volumele record ale cererii din ultimii doi ani, fiind înregistrate tranzacţii majore însumând 41.500 mp în 2016 şi de 39.000 mp anul trecut. Volumul de închirieri din semestrul I s-a ridicat la 8.000 mp. Cea mai mare pondere a fost reprezentată de consolidări ale marilor ocupanţi în sedii noi, activităţi de extindere, dar şi noi intrări”, a precizat Felicia Vasiu, managerul biroului APS Timişoara.

Până la sfârşitul anului aici urmează să mai fie finalizată o clădire, astfel încât livrările de birouri noi ale anului 2018 vor urca la 71.000 mp, record anual pentru un oraş din afara capitalei, mai precizează compania.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook