Tăriceanu a demisionat din funcția de preşedinte al Senatului

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, și-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului. În aceaste zile, liderii PSD poartă negocieri cu o facţiune importantă din ALDE, din care fac parte inclusiv foşti miniştri, pentru a trecere în tabăra guvernamentală.

Un nou preşedinte al Senatului va trebuie ales în cazul în care Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcţie.

Alina Gorghiu urmează să fie propunerea grupului senatorilor PNL pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu e aştept să demisioneze, au declarat surse politice.

Potrivit surselor citate, liberalii ar fi avut discuţii cu Pro România, în vederea unui sprijin pentru Alina Gorghiu le şefia Senatului, iar PNL să susţină înfiinţarea unui grup la Senat al Pro România.

În principiu, propunerea PNL ar avea sprijinul USR şi PMP, urmând ca discuţii să fie între liberali şi UDMR în cursul zilei. Întâlnirile grupurilor parlamentare ale Senatului urmează să aibă loc, luni, de la ora 14.00.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, la începutul săptămânii trecute, că ALDE iese la guvernare, în acest context urmând să demisionezi şi din funcţia de preşedinte al Senatului, demisie pe care o va depune în prima zi de lucru a sesiunii parlamentare de toamnă.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook