Târgu Mureş: Peste 60 de producători participă la Ziua naţională a produselor româneşti

10 octombrie 2017

Circa 60 de producători locali participă, marţi, la Expoziţia agroalimentară cu vânzare de produse româneşti, care se organizează în premieră la Târgu Mureş, cu scopul de a-i sprijini pe producători şi de a-i încuraja pe consumatori să cumpere astfel de produse.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că doar consumând produsele locale, tradiţionale, pot fi ajutaţi producătorii.

”Aş face un îndemn: marţi este Ziua produselor agroalimentare româneşti, măcar marţi să încercăm să folosim numai produse agroalimentare româneşti şi autohtone. Şi asta o spun cu litere mari, clar şi răspicat, să încercăm măcar în data de 10 octombrie să nu cumpărăm de altundeva decât de la cei care produc local”, a spus Péter Ferenc.

Expoziţia agroalimentară de produse româneşti de la Târgu Mureş va fi una cu vânzare şi se organizează de la ora 10.00 în Parcul din Piaţa Trandafirilor. La ea şi-au anunţat prezenţa circa 60 de producători locali.

Directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Mureş, Ileana Guşatu, a spus, în cadrul conferinţei de presă, că obiectivul principal al acestei expoziţii este îmbunătăţirea statutului producătorului român.

”Obiectivul principal al acestei manifestări profesionale este îmbunătăţirea statului producătorului agricol român, în lanţul alimentar scurt, precum şi încurajarea consumului de produse agroalimentare locale care sunt de calitate. Rolul acestei expoziţii este de a-i sprijini pe producătorii agricoli mureşeni în a-şi promova şi desface produsele obţinute în propriile gospodării, având în vedere şi obiectivele principale ale Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020”, a spus Ileana Guşatu.

Un alt rol al expoziţiei este încurajarea consumatorului de a avea încredere şi de a opta pentru produsele locale.

Participanţii la expoziţie pot alege dintr-o gamă largă de produse, de la fructe şi legume, lactate sau brânzeturi, până la ţuică sau must.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook