Târgu Mureş: Fonduri UE de peste 35 milioane de lei pentru reabilitarea iazului contaminat

2 noiembrie 2017

Contractul de finanţare pentru fazarea proiectului Reabilitarea sitului poluat istoric Iaz Batal 30 hectare – Târgu Mureş, în valoare de aproximativ 35 de milioane de lei, a fost semnat.

Proiectul are ca scop reabilitarea sitului poluat istoric Iaz Batal pentru diminuarea riscului existent asupra sănătăţii oamenilor şi a mediului ambient, cauzat de activităţile industriale desfăşurate aici în trecut.

De asemenea, investiţiile vizează şi redarea în circuitul economic a suprafeţei respective, având în vedere că iazul se încadrează, din punct de vedere al profilului de activitate, la categoria depozite de deşeuri periculoase.

Valoarea totală aferentă fazei a doua a proiectului este de aproximativ 35 milioane de lei, aceasta urmând să fie finalizată la data de 31 decembrie 2020, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Astfel, vor fi finanţate lucrări complexe de investiţii, ce vor conduce la eliminarea riscului de contaminare pentru utilizatorii sitului, reducerea fluxului de substanţe anorganice în apa subterană, protejarea controlată a apelor de suprafaţă ş.a.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook