Simona Halep vs. Maria Şarapova 4-6, 6-4, 3-6 | Halep, eliminată din primul tur

29 august 2017

Simona Halep versus Maria Şarapova a fost meciul care a dat startul oficial al ediţiei 2017 la US Open. Partida vedetă a primei zile, aleasă ca reper şi recomandare numărul 1 spre vizionare pentru fani de site-urile oficiale US Open, WTA, dar şi de Tennis.com, s-a încheiat cu victoria Mariei Şarapova.

Victoria a însemnat enorm de mult pentru “Masha”. S-a lăsat în genunchi, iar ochii i s-au umezit.

4-6, 6-4, 3-6, Şarapova câştigă setul decisiv şi meciul. Aventura Simonei Halep la US Open 2017 s-a încheiat după o partidă care a durat aproape trei ore.

“Nu este un meci dificil, pentru că Şarapova nu a jucat de mult timp şi nu mai are încrederea pe care a avut-o până acum. Nu cred că Simona o să aibă probleme”, spunea Ilie Năstase, campion la US Open în 1972, citat de ProSport.

Din punct de vedere sportiv, Simona Halep are avantaj clar. Este jucătoarea numărul unu în WTA LIVE Rankings, este a doua sportivă în Race to Singapore. De partea cealaltă, Şarapova trăieşte din amintiri în acest moment: a disputat un singur meci în ultimele trei luni, vine după o accidentare care i-a dat planurile peste cap la recăpătarea dreptului de joc, după expirarea suspendării dictate de WADA.

Paradoxal, prin prisma cifrelor din dreptul jucătoarelor, al poziţionării în ierarhia WTA, acesta este cel mai uşor debut al Simonei la un turneu de Mare Şlem, de la US Open 2014 încoace, în condiţiile în care Maria Şarapova staţionează pe poziţia 146 WTA.

Simona întâlneşte o sportivă fără ritm în circuit, fără exerciţiul fizic şi mental de a face faţă unor situaţii tensionate în ultimii doi ani. Argumentele care o dau favorită pe Simona, din acest punct de vedere, sunt clare – fie că ne gândim la felul în care a încheiat Şarapova partidele cu Mladenovic (semifinala de la Stuttgart care, o dată câştigată, o ducea la Roland Garros, pe main draw) şi apoi cu Bouchard (tur 2 la Madrid), fie că ne gândim la felul în care Stephens a evoluat în faţa Simonei şi a clacat în al doilea ei meci disputat într-un an de zile, dispărând din meci după câteva puncte decisive în tiebreak-ul primului set. Evident, Maria Şarapova aparţine unei alte clase de jucătoare, dar nici chiar Roger Federer nu s-a simţit confortabil în acest an la primul meci pe iarbă jucat după un sezon de zgură în care nu a evoluat, cedând pe lipsă de reacţie duelul cu Tommy Haas, comentează  ProSport.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook