SIBIU: Se deschide a cincea expoziție din seria „Doi” la Muzeul de Artă Contemporană

3 mai 2017

A cincea expoziție din seria „Doi” se va deschide miercuri, 3 mai, la orele 14:00, la Muzeul de Artă Contemporană de pe strada Tribunei, numărul 6. Pentru a doua oară pe simezele Muzeului Național Brukenthal, artiștii vizuali Dana Constantin și Marcel Bunea deschid împreună a cincea expoziție din seria „DOI”. Împărtășind aceleași preocupări în sfera picturii contemporane, în viață și în pedagogia artistică, Dana Constantin și Marcel Bunea sunt profesori universitari la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, respectiv la Universitatea Națională de Artă din București scrie turnulsfatului.ro.

„Spre deosebire de expoziția deschisă în 2013, cu acest prilej cei doi artiști prezintă un concept <<instalație site specific>>, lucrările fiind realizate în funcție de spațiul de expunere de la parterul Muzeului de Artă Contemporană”, transmit curatorii expoziției.

Cele zece lucrări de mari dimensiuni (ulei pe pânză, 250×45 cm), realizate de Dana Constantin, aduc lirismul și sensibilitatea într-un discurs al expresivității liniare, contopită și juxtapusă în picturalitatea griurilor colorate. Marcel Bunea expune un număr de 40 lucrări de mici dimensiuni (acril pe pânză, 30×30 cm), prezentând o lume a construcției, determinată de relația orizontală – verticală precum și de tenta plată. Cu prilejul vernisajului va avea loc lansarea volumului de poezii „Efect de cortină” de Andrei Pintilie.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook