Secretar general NATO: Este în interesul Europei să ajutam Afganistanul

23 noiembrie 2017

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că este în interesul Europei să ajute la stabilizarea Afganistanului, scopul fiind acela de a evita posibilitatea ca această ţară să devină “un refugiu sigur pentru terorismul internaţional”, informează agenţia de ştiri Reuters.

“Este în interesul Europei, a aliaţilor NATO, să stabilizeze Afganistanul”, a afirmat Stoltenberg în cursul unei vizite la Kabul, alături de Jim Mattis, secretarul american al Apărării.

Luna trecută, preşedintele SUA Donald Trump a anunţat o nouă strategie privind conflictul din Afganistan, indicând că aşteaptă de la statele NATO să-şi sporească contribuţia la eforturile de pacificare din această ţară. Însă opinia publică din ţările europene manifestă un apetit scăzut pentru o implicare mai extinsă în Afganistan.

În Germania, unde cancelarul Angela Merkel poată discuţii pentru formarea unui nou guvern după scrutinul legislativ de duminică, conservatorii susţin misiunea din Afganistan. Pe de altă parte, lideri ai Partidului Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi Partidului Verzilor (centru-stânga), formaţiuni care ar putea face din noua coaliţie guvernamentală, şi-au exprimat scepticismul în legătură cu implicarea Berlinului în acest conflict.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook