Sălăjeanul Crin Bologa, propus șef la DNA!

Catalin Predoiu, ministrul Justiției, l-a propus pe Crin Bologa pentru numirea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Crin Bologa este absolvent al Facultatii de Drept de la Cluj-Napoca.  Crin Nicu Bologa este procuror din Sălaj. Acesta a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Potrivit declaraţiei sale de avere, procurorul are 7 terenuri în Sălaj. Cluj-Napoca şi Constanţa. În Cluj-Napoca sunt 2 apartamente şi în Zalău o casă de locuit.

În 1995, sălăjeanul și-a început cariera ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru ca din 1999 până în 2005 să fie procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Până la începutul anului 2008, Bologa a condus DNA Cluj, funcție la care a renunțat invocând motive familiale, întorcăndu-se ca simplu procuror la Parchetul sălajean. Un an mai tarziu, a preluat șefia Secției Judiciar, pe care a asigurat-o până în 2013, când a devenit prim-procuror al județului. A stat în funcție pănă în 2018, când i-a expirat cel de-al doilea și ultimul mandat, pentru ca de atunci să fie adjunct al instituției.

Conform procedurii, propunerea ministrului va fi inaintata Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz. Dupa obtinerea acestuia, Predoiu va inainta propunerea presedintelui Klaus Iohannis in vederea numirii noului sef al DNA.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook