Salaj: Taxe si impozite mai mari in Zalau

21 noiembrie 2017

In urmatoarea sedinta a Consiliului Local Municipal va fi dezbatut un Proiect de hotarare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale, a chiriilor si tarifelor pentru administrarea bunurilor ce apartin domeniului public si privat al municipiului Zalau pentru anul 2018.

Zalaul este municipiu de rangul II, iar la stabilirea cotei de impozitare se aplica delimitarea zonelor din intravilanul si extravilasnul minicipiului Zalau prin hotarari de consiliu local.

Pana aici, toate bune si la locul lor. Dar cum din vara, prin Legea salarizarii, personalului din Primarie i-a fost majorat salariul, este explicabil ca si unele taxe si impozite sa se majoreze pentru a acoperi cheltuielile de functionare ale administratiei locale.
Pentru terenurile situate in intravilanul municipiului declarate la alta categorie de folosinta decat cea de constructii se aplica o cota aditionala de 5 la suta, zice-se pentru a pastra valorile aplicate in 2018 la nivelul anului 2017 scrie graiulsalajului.ro.
Valoarea impozitului pe cladiri si pe terenuri neingrijite situate in intravilan se majoreaza cu 300 la suta.
In cazul impozitului pe mijloacele de transport, stabilirea lui se va face in functie de tipul mijlocului de transport. Dar la toate tipurile de mijloace de transport se va aplica o cota aditionala de 5 la suta, cu argumentul de a pastra pentru anul 2018 “sursele de finantare necesare sustinerii cheltuielilor minime obligatorii”.
Nici taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism nu au ramas nemajorate. Si lor li se aplica o cota aditionala de 5 la suta.

Sunt iertati cei care datoreaza bugetului local mai putin de 5 lei

Primaria Zalau propune Consiliului Local spre aprobare anularea creantelor fiscale restante, aflate in sold pana la 31 decembrie 2017, mai mici de 5 lei. Conform Legii nr. 207/2015, creantele fiscale restante, aflate in sold la data de 31 decembrie a anului, daca sunt mai mici de 40 de lei se pot anula. E limita maxima pana la care autoritatile deliberative pot stabili plafonul creantelor fiscale care pot fi anulate. E cam mare diferenta de la 40 de lei la 5 lei, cat a a decis Primaria sa-i ierte pe zalauani, dar salariile majorate din Primarie trebuie platite si la anul…

Se dubleaza pretul pentru tarabe in piata si se pune taxa la WC-urile publice

Si taxele pentru piata agroalimentara din Dumbrava Nord sufera modificari, adica, bineinteles, scumpiri. Asfel, o masa in sectorul agricol care se inchiriaza acum cu 0,50 lei, din 2018 se va inchiria cu 1,2 lei. “nchirierea in sectorul industrial va costa 1,50 lei pe zi, fata de anul acesta, cand este 1 leu masa.
Chiria pe suprafete de teren in fata spatiilor comerciale pentru tarabe si rulote auto creste de 0,50 lei la 1 leu pe metrul patrat pe zi. Tot un leu (de la 0,50 lei) va costa si metrul patrat pe zi pentru terenul ocupat de tarabe.
Daca pana acum numai toaleta de pe platolu de marmura era taxata, cu un leu, incepand din 2018 intrarea la toaleta din hala agroalimentara va costa un leu, la cea din piata Astralis un leu, iar la cea din Dumbrava Nord 0,50 lei.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook