Salaj: Primaria Zalau are contracte pentru 20 de milioane de lei din fonduri europene

25 mai 2018

Reprezentanti ai administratiei locale s-au întâlnit la sediul Primariei Zalau, cu directorul Marcel Bolos si alti reprezentanti ai Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Vest, pentru discutii privind potentialul de a atrage bani europeni pentru investitii in Zalau.

“In cadrul întâlnirii a fost evaluat stadiul proiectelor cu finantare europeana aflate în pregatire, cât si stadiul celor depuse spre finantare.  Demersurile initiate de Primaria Municipiului Zalau în sensul atragerii de bani europeni în municipiu sunt concretizate prin sapte contracte de finantare semnate, în valoare totala de 19,85 milioane lei; 13 cereri de finantare depuse la finantator, în valoare totala de 52,57 milioane lei, si sase cereri de finantare în pregatire, în valoare totala de peste 100 de milioane lei.

Primarul Municipiului Zalau, Ionel Ciunt, spune ca principalul obiectiv am acestui mandat este atragerea a cat mai multe fonduri europene “Am zis de la inceputul mandatului ca pentru a realiza obiectivele privind dezvoltarea municipiului Zalau, o sursa importanta sunt fondurile europene. “n acest sens, avem intalniri lunare cu conducerea ADR Nord-Vest. in care analizam oportunitatile si prioectele depuse pe bani europeni. Ce am promis in campanie, corectat cu urgentele si neregulile constatate dupa venirea mea in primarie, urmaresc sa se intample si este principala mea preocupare”, spune primarul.

Daca intra banii, ne apucam de reparat strazi, spatii verzi, scoli si gradinite

Viceprimarul Teodor Balajel ne-a declarat ca Primaria Zalau vrea sa atraga cat mai multe fonduri europene si sa implementeze cat mai multe proiecte, care sa duca la o crestere evidenta a comfortului urban in oras.

“Noi, in fiecare luna ne intalnim cu reprezentantii ADR Nord-Vest si discutam problemele cu care ne confruntam, calendarul de implementare a proiectelor. Consideram aceste intalniri foarte bune, pentru ca se ca lamuresc anumite aspecte si proceduri care stau la baza implementarii proiectelor, identificam toate problemele care ar putea intarzia implementarea acestor proiecte si luam decizii din timp pentru a preveni o eventuala intarziere. Totodata, prin aceste intalniri cu reprezentantii ADR N-V, se creeaza o legatura buna cu Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Fondurilor Europene.
Cele 13 cereri depuse deja la finantator, in valoare de aproximativ 53 milioane lei, vizeaza proiecte de Mobilitate Urbana – vor fi reabilitate 35 de strazi, va fi modernizata si extinsa reteaua de iluminat public si vom infiinta un Centru de Zi pentru copii.
Celelalte 6 proiecte la care inca lucram, in valoare de 100 milioane lei, vizeaza proiecte de Mobilitate Urbana – reabilitate spatii degradate, spatii verzi din municipiu, dar si reabilitare scoli, gradinite si crese”, ne-a spus viceprimarul Zalaului, Teodor Balajel.
Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook