Salaj: Prim-procurorul Tiberiu Liviu Corda, DEZVALUIE problemele de la Parchetul din Zalau

18 iunie 2017

Duminica, 18 iulie, are loc ultima etapa a concursului pentru functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau. Actualul primprocuror, Corda Tiberiu, participa la acest concurs, fiind singurul candidat. Pana in acest moment, procurorul Tiberiu Corda a trecut toate celelalte probe si a sustinut si noul proiect de management.

Corda Tiberiu este prim-procuror al parchetului de pe langa Judecatoria Zalau din 15 iulie 2014, iar mandatul de trei ani iI expira pe 15 iulie 2017. Tiberiu Corda lucreaza ca procuror din anul 2008. “n perioada 2012 – 2014 a fost procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, ulterior fiind delegat pe functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Zalau.

Lipsesc si procurorii si politistii cu experienta, iar schimbarile dese din legislatie pun probleme

Privitor la activitatea sa si la problemele cu care s-a confruntat in cei trei ani la conducerea Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau, prim-procurorul Tiberiu Corda ne-a dezvaluit ieri ca problema cea mai mare este lipsa de personal cu experienta, scrie graiulsalajului.ro.  “Principala problema cu care m-am confruntat ca si prim-procuror a fost fluctuatia de personal. “n acest moment ne lipseste un procuror din organigrama, lucram doar cu cinci procurori. Cei cu experineta pleaca. O alta problema cu care ne-am confruntat au fost miscarile, pensionarile din politie, mai ales din cursul anului 2015. Lipsa de experienta a politistilor noi este o problema pentru noi. De asemenea, am intampinat si intampinam probleme legate de schimbarea , modificarea frecventa a Codurilor Penale si Procedurile Penale, prin decizii si dipozitii ale “inaltei Curti de Casatie si Justitie si ale Curtii Costitutionale a Romaniei”, spune Tiberiu Corda.

L-am intrebat pe Tiberiu Corda ce il determina sa-si doreasca inca un mandat in fruntea Parchetului din Zalau.”Pentru mine este o provocare, dar si o experienta benefica pe plan profesional. “ti da posibilitatea de a vedea toate problemele cu care se confrunta atat procurorii, cat si Parchetul, te ajuta sa te dezvolti pe ambele planuri, atat ca om, cat si profesional”, spune prim-procurorul.

Conditiile de munca si dotarea sunt OK

“Avem conditii bune de munca, fiecare procuror lucreaza intr-un birou individual. Ca si obiective pentru viitor, mi-am propus sa eliminam dosarele mai vechi de 5 ani asa cum prevede Consiliul Superior al Magistraturii. Noi incercam sa eliminam, sa rezolvam dosare mai vechi de doi ani, care sunt in numar de maxim 10 dosare si astfel sa reusim sa ajungem la zi cu dosarele. Pe plan judiciar, doresc stabilizarea personalului, sa ramana o perioada mai lunga pe post, sa existe continuitate”, adauga prim-procurorul.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook