Salaj: Politistul Local Marinel Dragos a furat 500 de lei de pe cardul unei femei din Satu Mare

30 noiembrie 2017

Un politist local din cadrul Politiei Locale Simleu Silvaniei, Marinel Dragos, cunoscut in comunitate sub porecla Marinica judocanul, a gasit intr-un bancomat un card bancar, uitat de o femeie din Satu-Mare.

Cardul uitat de femeie in bancomat era activat. Femeia a introdus codul PIN, dar cand a plecat a uitat sa-si ia cardul din aparat, lasandu-l activ.

Politistul Local Marinel Dragos a tastat suma de 500 de lei, pe care a ridicat-o si a bagat banii in buzunar, dupa care si-a vazut de drum, fara sa anunte unitatea bancara sau politia scrie graiulsalajului.ro.

Fapta lui Marinel Dragos a fost comisa la inceputul lunii, in 5 noiembrie, dar s-a aflat de ea mult mai tarziu. Dupa cateva zile de la eveniment, politistul local a mers la banca unde a gasit cardul si l-a predat, sub pretextul ca l-a gasit. Femeia pagubita depusese deja plangere la Politia Simleu.

“In urma cercetarilor facute la banca, politistii au descoperit o inregistrare pe camerele video din care a reiesit ca politistul local a scos banii de pe card si a plecat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Politistului local Marinel Dragos i sa intocmit dosar penal, care este inregistrat la Politia Oraslui Simleu Silvaniei.

Politia are detaliile furtului si face cercetari

Inspectoratul de Politie Judetean Salaj spune ca la Politia Orasului Simleu Silaniei a fost depusa o plângere, de catre o femeie din Satu Mare, care reclama sustragerea unei sume de bani din contul de card, chiar in ziua in care s-au intamplat faptele.
“Probatoriul administrat în cauza arata ca femeia a verificat soldul cardului si a plecat înainte ca bancomatul sa-l restituie. Un barbat care se afla în apropiere a sesizat prezenta cardului în bancomat si a debitat contul cu suma de 500 de lei. Barbatul a fost identificat si este cercetat pentru infractiunea de efectuare de operatiuni financiare în mod fraudulos, fapta prevazuta de art. 250 Cod Penal. De aemenea, prejuduciul a fost recuperat si restituit partii vatamate”, transmite politia.

Potrivit Codului Penal art. 250, efectuarea unei operatiuni de retragere de numerar, încarcare sau descarcare a unui instrument de moneda electronica ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fara consimtamântul titularului, a unui instrument de plata electronica sau a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, se pedepseste cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Primaria Simleu Silvaniei il da afara din serviciu daca il gaseste vinovat

Pe langa dosarul penal dechis pe numele lui, politistul risca sa isi piarda si serviciul. Nu am reusit ieri sa il contactam pe primarul Simleului, Septimiu {urcas, dar viceprimarul Ioan Lazar ne-a declarat ca primaria face si ea o ancheta si ca daca politistul este vinovat, vclar nu mai are ce cauta sa luc reze la Politia Locala.
“Politistul local este Dragos Marinel, care este angajat de aproximativ opt ani la Politia Locala Simleu Silvaniei. Am auzit despre acest eveniment. Noi, in momentul de fata, asteptam rezultatul anchetei Politiei Orasului Simleu. Si noi demaram o ancheta interna si vom lua masurile legale care se impun. Daca este gasit vinovat, un asemenea om nu poate lucra pentru siguranta cetatenilor, categoric. Un asemenea gest nu poate fi tolerat. Totul s-a intamplat acum doua saptamani aproximativ, de atunci e demarata si ancheta”, ne-a declarat viceprimarul Ioan Lazar.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook