Republica Moldova cere sprijinul NATO pentru dezvoltarea capabilităţilor militare

25 februarie 2018

Eugen Sturza, ministrul Apărării de la Chişinău, a cerut sprijinul NATO pentru implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare, cu ocazia unei întrevederi cu locţiitorul asistentului secretarului general NATO, potrivit Unimedia.info.

Sturza şi Jonathan Parish, locţiitorul asistentului secretarului general NATO pentru Politici de Apărare şi Planificare, au avut luni o întrevedere la Bruxelles. Dialogul dintre cei doi s-a bazat pe proectele derulate de Alianţa Nord-Atlantică în Republica Moldova, dar şi participarea trupelor moldovene la misiunea KFOR din Kosovo.

Ministrul moldovean al Apărării a apreciat contribuţia NATO în implementarea primei faze a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI). Totodată, Sturza a lăugat sprijinul oferit de NATO prin expertiza oferită la elaborarea documentelor strategice în domeniul apărării, făcând referire la Strategia Naţională de Apărare şi la Strategia Militară a Republicii Moldova.

De asemenea, Sturza a subliniat că unul dintre obiectivele Guvernului de la Chişinău îl reprezintă reforma sectorului de Apărare. În acest sens, a solicitat sprijinul NATO pentru implementarea fazei a doua a DCBI, care presupune dezvoltarea capabilităţilor militare.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook