Putin nu se teme de un nou Război Rece: „Avem arme de ultimă generație!”

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a declarat că speră ca în lume să nu mai izbucneacă un nou Război Rece, dar, în cazul în care va izbucni, Rusia este pregătită.

Președintele Federației Ruse a declarat cu ocazia vizitei în Arabia Saudită că speră totuși ca un astfel de eveniment – un nou Război Rece – să nu se repete.

Putin a avut o întrevedere cu regele Arabiei Saudite, căruia i-a oferit cadou la final un șoim de vânătoare.

Vladimir Putin despre un nou Război Rece

Vladimir Putin, care a acordat un interviu presei ruse şi arabe, înaintea vizitei  în Arabia Saudită, a fost întrebat dacă „va mai izbucni un nou Război Rece?”, transmite publicația Hurriyet, citată de g4media.ro.

Răspunsul a fost:

„E drept că nu mai doresc să izbucnească un nou Război Rece şi să înceapă o nouă cursă a înarmărilor. Sper că nu va începe. Dar dacă vom trăi o evoluţie asemănătoare, Rusia este încă de pe acum pregătită. Noi deţinem arme de ultimă generaţie pe care nimeni nu le-a dezvoltat, nimeni nu a reuşit să le producă. Deci, dacă vor avea loc astfel de evoluţii, noi suntem pregătiţi.”

Bugetele militare

Putin a precizat că Rusia nu va concura cu nimeni în ceea ce priveşte înarmarea.

„Este suficient să arunci o privire la bugetele ţărilor în domeniul apărării. Astăzi, Statele Unite cheltuiesc pe an 700 de miliarde de dolari. Sunt urmate de China, Arabia Saudită, Marea Britanie, Franţa şi Japonia. Bugetul militar anual al Rusiei este de 48 de miliarde de dolari. Deci, noi nu urmărim să participăm la cursa înarmărilor. Apoi, de multe ori, tehnologiile avansate de armament nu se măsoară în bani. Mai mult decât cantitatea este importantă calitatea. Noi nu avem lipsuri în această problemă.”

Putin: „Nu ne temem de NATO!”

În interviul acordat jurnaliștilor arabi și ruși, duminică, Putin şi-a expus părerea şi în legătură cu Alianța Nord-Atlantică:

„Este o realitate că NATO s-a apropiat de frontierele noastre, a instalat baze militare pentru rachete în România şi Polonia. Iar noi, bineînţeles că am fost deranjaţi. Se gândesc că pot ajunge la noi trecând de armele strategice ale Rusiei. Dar până şi analiştii militari din Occident susţin că astfel de acţiuni nu vor putea da roade. Apoi, nici NATO nu mai este o structură militară învechită. În interiorul ei au loc diverse transformări. Dar nu ne temem de NATO.”

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook