Proiectul strategic al Bihorului are finanțarea asigurată

12 iulie 2018

De la finalul săptămânii trecute, Bihorul se poate considera, în posesia a peste 8,5 milioane de euro. În ședința Interreg România – Ungaria, de joi, la Arad, Bihorul și-a adjudecat sumele prognozate.

Proiectul bihorean a obținut cel de-al doilea punctaj din proiectele câștigătoare pe domeniul de Sănătate, cu 84,5 puncte. Bugetul estimativ al proiectului este de 9.474.159 euro cu TVA.

Rezultatul a fost anunțat de președintele Consiliului Județean, Pasztor Sandor, în ședința CJ Bihor convocată de îndată. Din cei aproape 9,5 milioane de euro, peste 8,5 milioane euro sunt destinate spitalelor din Bihor, restul merg la partenerul de proiect de peste graniță, în Berettyóújfalu.

O parte din bani vor fi direcționați spre Padiș și Stâna de Vale, pentru construirea de centre medicale de urgență. Proiectul are ca obiectiv și implementarea unui sistem de telemedicină care ar urma să conecteze Spitalul Județean din Oradea cu centrele și spitalele din județ.

Spitalul Municipal ar urma să primească, în contul proiectului, echipamente destinate afecțiunilor oncologice – angiograf de 1,66 milioane euro şi computer tomograf SPECT CT, de 845.000 euro. Aparate de radiologie şi ecografie urmează să fie cumpărate spitalele din judeţ, potrivit bihon.ro

Și cultură

„De asemenea, primele două proiecte câștigătoare pe domeniul Cultură sunt cele ale municipiului Debrețin, la ambele, principalul partener fiind instituțiile culturale subordonate Consiliului Județean Bihor (91,5 pentru cel referitor la modernizarea Teatrului cu un buget estimativ de 970.393 Euro respectiv, 89,5 puncte pentru echipamente Muzeul Țării Crișurilor cu 2,767 milioane Euro și Centru Cultural ”Várad” cu buget estimativ de 673.895 Euro).

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook