Proces între MApN şi Iohannis. Ministrul Apărării Gabriel Leş au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală

Primul termen al procesului în care Ministerul Apărării Naţionale solicită anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă, are loc marţi la Curtea de Apel Bucureşti.

Şedinţa de judecată este programată să înceapă la ora 12.00.

Acţiunea de la Curtea de Apel Bucureşti a fost depusă de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) pe 11 ianuarie şi are ca obiect “anulare act administrativ+suspendare dec. nr.1331/28.12.2018”.

În acest dosar, Ministerul Apărării Naţionale are calitatea de reclamant, iar preşedintele Klaus Iohannis şi Administraţia Prezidenţială au calitatea de pârâţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării Gabriel Leş au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN scrie mediafax.ro.

Anterior, ministerul Apărării a transmis către Preşedinţie o plângere prealabilă prin care cere anularea decretului de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării, precizând că, dacă Preşedinţia nu anulează decretul, va urma atacarea în contencios, lucru care s-a şi întâmplat.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook