Primarul Timişoarei: Când spun că sunt căsătorit, să nu fiu întrebat dacă soţia e o femeie sau un bărbat

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), a declarat că se va prezenta la referendumul pentru revizuirea noţiunii de căsătorie şi va vota pentru familia tradiţională, afirmând că atunci când spune că e căsătorit nu vrea să fie întrebat dacă soţia e o femeie sau un bărbat.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nicolae Robu a anunţat că deşi este un “nonconformist”, atunci când vine vorba de definirea noţiunii de familie este un tradiţionalist şi un conservator.

“Problema pusă în discuţie este dacă familia să fie definită prin Constituţie conform tradiţiei româneşti şi a altor popoare drept entitate întemeiată pe căsătoria între două persoane de sex diferit sau drept entitate întemeiată pe căsătoria între două persoane indiferent de sexul lor.

Subiectul trebuie tratat la rece, cu calm, în respect de la fiecare pentru celălalt, în solidaritate de specie, dincolo de specificitatea pe care o avem fiecare dintre noi şi fără catalogări de superioritate sau inferioritate a unora în raport cu alţii. Eu, deşi un nonconformist de felul meu, în problema în discuţie sunt tradiţionalist, conservator. Am respect egal pentru heterosexuali şi homosexuali şi judec fiecare om pentru ce este el însuşi, nicidecum categorial. Ştim bine că geniile omenirii au fost unii heterosexuali, alţii homosexuali, după cum tot unii heterosexuali, alţii homosexuali au fost şi criminalii şi oamenii de rând!

Tocmai de aceea, trebuie să ne respectăm între noi şi să pledăm împreună pentru a avea cu toţii drepturi egale. Dar când nişte noţiuni s-au consacrat cu un anumit sens de-a lungul a sute, chiar mii de ani, cu voia a milioane şi milioane de oameni care le-au conferit aproape sacralitate în înţelesurile respective, drepturi egale pentru cei de altă orientare înseamnă ca ei să-şi poată defini noţiuni corespondente în înţelesul vrut de ei, nicidecum ca ei să transforme înţelesurile noţiunilor consacrate de ceilalţi, peste voia acestora!”, a scris primarul Timişoarei, pe reţeaua de socializare.

De asemenea, Nicolae Robu a mai precizat că îşi doreşte ca atunci când cineva îl întreabă dacă este căsătorit, respectivul să nu fie nevoit să îl întrebe dacă este căsătorit cu o femeie sau un bărbat.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook