Primăria Cluj-Napoca introduce autobuzele școlare. În acestea va fi un polițist local

Primarul Emil Boc a anunțat introducerea unui proiect pilot în Cluj-Napoca și anume autobuzele școlare cu circuit închis. Deocamdată, programul este destinat doar copiilor din clasele 0-IV de la liceele Nicolae Bălcescu și Avram Iancu.

“Proiectul autobuzelor școlare cu circuit inchis ne-a fost solicitat de către clujeni în cadrul proiectului de bugetare participativă. În consecință, colegii mei, domnul director Neag, domnul director al Poliției Locale, domnul Bonțidean, domnul viceprimar Tarcea, împreună cu directorii școlilor, au lucrat ca, începând de marți vom avea, o lună și jumătate, un proiect pilot, să vedem exact cum îl receptează școlile, părinții și copiii, adresat copiilor din clasa 0-IV, copiii mici care vin cu părinții la școală, un părinte, o mașină, un copil și care generează foarte mult trafic. Aici vrem să venim în sprijinul părinților și a celor care însoțesc copiii la școală punând la dispoziție, deocamdată, ca program pilot, pentru 2 licee care sunt în proximitate, este vorba despre Liceul Bălcescu și Avram Iancu”, a spus primarul Emil Boc la un post de radio.

Potrivit acestuia, CTP a conceput cinci trasee, adică cinci locuri din oraș, din cinci părți diferite, de unde autobuzul dedicat elevilor aduce copiii până la școală.

“Primul traseu e din Mănăștur de la Bucium și merge pe Minerva, după care Memorandumului, ajunge la Avram Iancu și Bălcescu, al doilea traseu din Mănăștur vine tot din Bucium dar pe Calea Florești și urmează același traseu spre centru și lasă copiii la cele două licee, al treilea traseu vine din Zorilor, coboară, ajunge în Piața Avram Iancu și se duce și lasă copiii, al patrulea traseu vine din Gheorgheni, pe Unirii și urmează același traseu, Piața Cipariu, Piața Avram Iancu și merge la liceele respective. Ultimul traseu este din Mărăști de la IRA, Expo Transilvania, Arte Plastice, Someșului, Constanța și Avram Iancu”, a mai spus primarul.

În aceste autobuze va fi un polițist local.

“Ce este important de reținut. În aceste autobuze pot urca copiii din clasele 0-IV, pot urca însoțiți, în autobuz va fi un polițist local care va asigura că în autobuz se respectă regula ca aceste autobuze să aibă destinația pentru elevi. Pot urca în acest autobuz și alți copii clasele 0-IV de la alte licee care sunt pe traseu. Dacă ești din Mănăștur și vii la Șincai sau la Coșbuc poți veni până la stația aferentă din centru.  Este permis ca pe traseu să urce nu numai copiii de la Bălcescu și Avram Iancu ci și ceilalți unde pot aceste autobuze să-i ajute. Astăzi se discută cu conducerea școlilor să stabilăm ora de plecări din fiecare cartier. Probabil 7.15, 7.20 și ajunge la 7.50 la școală, după care se va stabili, din nou, cu școlile, ora de întoarcere, ora 13.00, ora 14.00. Autobuzul e în fața școlii, ia copiii și îi duce de unde i-a luat. Aceste autobuze sunt doar pentru clasele 0-IV. Dacă vom vedea că este o cerere suplimentară vom multipla numărul de autobuze”, a mai spus primarul.

Boc spune că, teoretic, sunt 900 de elevi care pot intra sub incidența acestui program.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook