Prahova: Un vârstnic a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un urs

14 noiembrie 2017

Un bărbat în vârstă de 91 de ani, din Valea Doftanei, judeţul Prahova, a ajuns, marţi, la spital, după ce a fost atacat de un urs, în apropierea pădurii. Bătrânul se afla în zona respectivă ca să-şi împrejmuiască grădina, pentru a evita atacul animalelor sălbatice.

Potrivit Jandarmeriei Prahova, un bătrân care se afla la marginea pădurii, în Valea Doftanei, a fost atacat, marţi, de un urs.

Bărbatul se afla în zona respectivă ca să împrejmuiască o grădină unde ţinea fân, pentru a evita atacul animalelor sălbatice.

Din urmele găsite de jandarmi la faţa locului, cel mai probabil bătrânul a fost atacat de o ursoaică, iar victima a ripostat, lovind cu toporul.

Fiul bătrânului a sunat la 112 şi a anunţat autorităţile.

“Persoana se îndrepta spre o grădină, aflată în imediata apropiere a zonei împădurite. Bărbatul a ales ca traseu o potecă prin pădure şi a surprins un urs, care l-a atacat. Persoana susţine că a lovit cu toporul ursul, în momentul atacului. Persoana a venit pe picioare acasă şi fiul acesteia a apelat 112”, a declarat inspectorul şef al IJJ Prahova, Liviu Coman.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Prahova, George Duţă, a declarat că bărbatul, în vârstă de 91 de ani, prezintă multiple plăgi.

”Bărbatul prezintă multiple plăgi, în regiunea abdominală şi femur, dar şi zgârieturi în zona cefei”, a declarat Duţă.

Potrivit Direcţiei Silvice Prahova, în judeţ sunt aproximativ 200 de urşi, în condiţiile în care efectivul optim este de 80 de exemplare.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook