PNL cere DEMISIA lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor

13 noiembrie 2017

PNL i-a cerut, luni, liderului PSD Liviu Dragnea să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul în care este urmărit penal pentru mai multe infracţiuni, afirmând că fragilizează Parlamentul şi imaginea instituţiei.

„S-ar impune cu necesitate ca dânsul să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu din cea de ales”, a declarat deputatul PNL Ioan Cupsa.

Liberalul a afirmat că păstrarea lui Liviu Dragnea la conducerea Camerei Deputaţilor „vulnerabilizează, fragilizează Parlamentului şi imaginea pe care instituţia o are”.

DNA a anunţat oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că până la o decizie a instanţei, orice persoană care e chemată în faţa instituţiilor de anchetă este nevinovată, afirmând că au fost numeroase precedente care au arătat ”în mod clar o încercare de răsturnare a actualei coaliţii”.

”Punctul meu de vedere este acela de a reafirma ce am spus şi în trecut. Până la o decizie a instanţei, orice persoană care e chemată în faţa instituţiilor de anchetă este nevinovată. Mai mult, având în vedere precedentele numeroase din ultima vreme, care arată în mod clar o încercare de răsturnare a actualei coaliţii, a actualei majorităţi şi a Guvernului, prin diferite mijloare, nu am nimic de adăugat. În funcţie de evoluţiile acestui dosar, voi putea face şi alte comentarii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că este posibil să se întâlnească în cursul zilei de luni cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook