Perchezitii la ferma de porci deţinută de fiul lui Liviu Dragnea

10 august 2017

Ferma de porci Salcia, deţinută de fiul liderului PSD, este vizată de ancheta procurorilor de la Parchetul General, joi dimineaţa fiind percheziţionată de anchetatori, iar în urma verificărilor s-a decis audierea directorului general al fermei, Ilie Dragne, potrivit unor surse judiciare.

Ferma Salcia, deţinută de fiul lui Liviu Dragnea, Ştefan Valentin Dragnea, a fost percheziţionată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), joi dimineaţa, într-un dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul se ridică la nouă milioane de euro, au precizat surse judiciare.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor, directorului general al fermei, Ilie Liviu Dragne, a fost ridicat de oamenii legii şi dus la audieri, la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1.

Potrivit datelor Registrului Comerţului, ferma Salcia este deţinută, în proporţie de 90%, de Ştefan Valentin Dragnea, iar 10% îi aparţin administratorului şi directorului general, Ilie Dragne.

Oficial, procurorii PICCJ au anunţat că joi sunt efectuate cercetări într-un dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

„În cursul zilei de astăzi, 10 august 2017, pe baza mandatelor emise de instanţă, sub coordonarea procurorilor, se efectuează percheziţii în 80 de locaţii (sedii sociale şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi locuinţe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora) de către lucrători ai Poliţiei Sectorului 1 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul D.G.P.M.B. şi unităţilor subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Sibiu, Mureş, Vrancea, Călăraşi, Teleorman”, conform comunicatului de presă.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook