Perchezitii in nord-vestul tarii

Oamenii legii au efectuat 16 percheziții domiciliare pe raza județelor Bihor, Sibiu, Arad, Brașov și Cluj, pentru a documenta și proba activitatea infracțională a opt persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv tăinuire.

Astfel că, patru persoane cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani sunt bănuite că, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, ar fi pătruns prin forțarea porții de acces în curtea unei societăți comerciale cu sediul în localitatea Aleșd, județul Bihor și ar fi sustras din semiremorca unui autotren 376 de poșete, toate aparținând unei mărci consacrate, cauzând un prejudiciu declarat de aproximativ 162.000 de euro.

De asemenea, alte patru persoane cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani, din județele Arad, Sibiu și Brașov sunt bănuite de polițiștii de investigații criminale bihoreni că ar fi primit și înlesnit valorificarea unei părți din bunurile sustrase.

La percheziții polițiștii au ridicat o parte din poșete, aparatură electronică, sute de produse cosmetice ambalate în baxuri și alte bunuri care se bănuiește că sunt furate.

Reținuți preventiv

În cauză, un bărbat de 35 de ani, din localitatea bihoreană Sântandrei, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Sibiu, doi bărbați de 25 și 26 de ani, ambii din comuna Roșia, județul Sibiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, respectiv un bărbat de 44 de ani, din municipiul Arad, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tăinuire, au fost prezentați magistraților Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd.

Comisarul IPJ Bihor, Alina Dinu, a anunțat că patru din aceștia au fost arestați preventiv pe o perioadă de 30 de zile, iar cel de-al cincea este sub control judiciat pe o perioada de 60 de zile.

La descinderi au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Arad, Sibiu, Cluj și Brașov, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

„Percheziţiile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd”, arată Alina Dinu.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook