Paştele Catolic, sărbătorit la Cluj şi Sibiu. Oficiată în trei limbi!

Sute de credincioşi au participat, sâmbătă seara, la ceremonia de binecuvântare a focului în faţa Bisericii Romano-Catolică „Sf. Mihail” din Cluj-Napoca şi au luat lumină de la preoţi, asistând la slujba de Înviere. La fel s-a întâmplat şi la Sibiu, unde slujba de Paşti este oficiată în trei limbi.

Administratorul parohial al Bisericii Romano-Catolică „Sf. Mihail”, Stelian Veres, a declarat că, în cadrul slujbei, s-a citit Evanghelia Învierii lui Isus Hristos din morţi.

„Participăm cu toţii la Învierea Domnului nostru Isus Hristos din mormânt, El a înviat pentru noi şi ne deschide împărăţia veşnică. Sfânta Liturghie de Paşti a început cu binecuvântarea focului, care este un simbol străvechi. Focul este binecuvântat şi de la acest foc s-a aprins lumânarea pascală care îl reprezintă pe Isus Hristos cel Înviat, iar preotul a intrat în biserică cu lumânarea aprinsă care a fost dăruită credincioşilor, să încălzească şi să lumineze. S-a desfăşurat apoi Liturghia Cuvântului şi s-a citit Evanghelia Învierii lui Isus Hristos din morţi”, a spus Veres.

La finalul slujbei a avut loc binecuvântarea apei, credincioşii s-au împărtăşit după care au ieşit şi au înconjurat biserica, în cadrul procesiunii de Înviere. La Sibiu, slujba de Înviere a început la Biserica Romano-Catolică „Sf. Treime” din Piaţa Mare în jurul orei 21, printre sutele de credincioşi fiind şi preşedintele României, Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen.

Slujba de la Sibiu este susţinută în trei limbi, repsectiv română, maghiară şi germană, datorită numărului mare de etnici maghiari şi saşi din oraş.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook