Parlamentarii britanci au respins din nou propunerea premierului Boris Johnson si a fost prorogat până pe 14 octombrie

Parlamentarii britanci au respins din nou propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord, ca urmare Parlamentul de la Londra a fost prorogat până pe 14 octombrie, relatează site-ul postului CNN.

Propunerea premierului britanic nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece.

În favoarea propunerii au votat 293 de membri ai Camerei Comunelor, iar 46 s-au pronunţat împotrivă, iar restul parlamentarilor s-au abţinut, informează cotidianul The Guardian.

“Din nou, opoziţia consideră că a făcut alegerea potrivită”, a declarat Boris Johnson.

“Vor să amâne Brexitul din nou…nu doar că au refuzat să aleagă calea potrivită, ci au refuzat de două ori dreptul oamenilor de a avea un cuvânt în alegeri”, a adăugat acesta.

“Acum Camera Comunelor va fi suspendată până la mijlocul lunii octombrie. Indiferent de câte modalităţi va inveta acest Parlament pentru a mă opri, voi încerca să obţin un acord care să fie în interesul naţional. Acest Guvern nu va mai amâna Brexit-ul”, a mai declarat premierul britanic potrivit mediafax.ro.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a avertizat mai devreme că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari să fie de acord cu convocarea de alegeri anticipate, după ce în urmă cu câteva zile membrii Camerei Comunelor au respins o astfel de propunere.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook