Muzeul Satului – neîncăpător pentru miile de participanți la a IX-a ediție a evenimentului ”Crăciun în Maramureș”

26 decembrie 2017

Deschiderea oficială a celei de-a IX-a ediții a evenimentului „Crăciun în Maramureş” a avut loc sâmbătă, 23 decembrie 2017, la ora 11.00, la Muzeul Satului din Baia Mare.

În organizarea Consiliului Judeţean Maramureş, a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară, a Centrului Județean pentru Promovarea  și Conservarea Culturii Tradiționale, a Ansamblului Național Folcloric ”Transilvania”, coorganizator al acțiunii a fost Ministerul Turismului, iar gazdele care au primit vizitatorii și colindătorii au fost primăriile: Sighetu Marmației, Șomcuta Mare, Vișeu de Sus, Dragomirești și Remetea Chioarului.

Mii de oameni au trecut pragul bătrânelor case de la Muzeul Satului, iar vremea a ținut atât cu organizatorii, cât și cu participanții. Deși evenimentul a fost stabilit cu doar o zi înaintea Ajunului Crăciunului, foarte mulți vizitatori, turiști și grupuri de colindători au participat, sâmbătă, la deschiderea oficială a unuia dintre cele mai reprezentative acțiuni organizate sub egida Consiliului Județean Maramureș.

Pe scenă s-au aflat, alături de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop,secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza, primarii caselor gazdă, consilieri județeni, dar și alți invitați.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook