Ministerul Justiţiei începe procedura de selecţie pentru funcţia de Procuror General şi procurori şefi la DNA şi DIICOT

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţa că în data de 2 decembrie Ministerul Justiţiei va declanşa procedurile de selecţie în vederea numirii procurorului general al României şi a procurorilor şefi la DNA şi DIICOT.

În prezent, aceste funcţii sunt ocupate de interimari.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că “starea de provizorat şi de interimat la vârful Ministerului Public” este una dintre cauzele creşterii tendinţelor infracţionale în România şi “se aceea, imediat după preluarea mandatului, am început să lucrăm la procedura de selecţie a propunerilor de procurori de rang înalt, pentru a fi înaintată CSM pentru aviz şi preşedintelui României pentru o eventuală numire”.

“Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiţiei va lansa procedura de selecţie pentru funcţia de procuror general, procuror şef DNA, procuror şef DIICOT. La scurt timp după, vom lansa procedura pentru celelalte funcţii de conducere pentru care Ministerul Justiţiei formulează propuneri”, a declarat Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă, potrivit romaniatv.net.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook