METEO. Se răceşte în majoritatea regiunilor şi vin ninsorile

ANM, prognoza meteo. Potrivit meteorologilor, vremea va fi închisă în următoarele zile. Valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior. Cerul va avea înnorări și va ploua local în vestul, centrul și nordul țării și izolat în rest. În zona montană vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze de până la 80…90 km/h.

Ninsoarea va fi viscolită și la cote mai reduse și în sudul, centrul și nord-vestul teritoriului, unde pe arii restrânse, rafalele vor fi în general de 45 și 55 km. Temperaturile minime vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată și se vor situa între 0 și 8 grade.

MIERCURI. Vremea va continua să se răcească, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. În estul, sudul și parțial în centrul țării înnorările vor persista în cea mai mare parte a intervalului și se vor semnala precipitații, în general, moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mai ales lapoviță și ninsoare în Transilvania și Moldova, iar în Muntenia, Dobrogea și Oltenia, ploaie în prima parte a zilei, apoi treptat lapoviță și ninsoare. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare și doar pe spații mici, ziua, vor fi precipitații slabe mixte. Vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări și trecător va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada, la munte, îndeosebi la altitudini mari unde va fi tare și la cote mai reduse și în restul teritoriului, cu precădere în est, sud-est și vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -12 și -2 grade.

JOI. Cerul va prezenta înnorări și local vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare, în prima parte a zilei în jumătatea nordică a teritoriului, apoi și în rest. La munte trecător va ninge slab. Vântul va avea intensificări în zona montană, unde trecător și pe arii restrânse va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada, dar la cote mai reduse și în est și sud-est. Temperaturile maxime, apropiate de cele specifice perioadei, vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 1 grad.

VINERI. Cerul va fi variabil cu înnorări în prima parte a zilei în sudul și vestul teritoriului, unde trecător și izolat se vor semnala precipitații slabe, ninsoare în zona de munte și mixte în rest. Vântul va mai avea intensificări, îndeosebi ziua în sudul, estul și centrul țării, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 8 grade, iar cele minime se vor situa în general între -15 și -3 grade.

DE SAMBATA PANA LUNI valorile termice se vor menține apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea de precipitații slabe cantitativ va fi mai ridicată în ultima zi a intervalului în nordul regiunii.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook