METEO. Ninsori abundente, strat de zăpadă consistent şi viscol până miercuri

Ninsorile pun stăpânirea pe România, chiar dacă suntem la final de luna martie. Meteorologii anunţă ninsori abundente, strat de zăpadă consistent şi viscol până miercuri.  Vremea va fi închisă şi va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată ţara. În zonele montane și înregiunile sudice precipitaţiile sub formă de ninsoare vor fi în general moderate cantitativ și se va depunestrat de zăpadă mai consistent.

Excepție va face Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar în cursul zilei și estulMunteniei, unde se vor semnala precipitaţii mixte. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. În restul teritoriului va maininge slab, cu precădere ziua. Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cuviteze de 40…60 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 în estulTransilvaniei și 6 grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 și 2 grade. 

PROGNOZA METEO MARTI

Vremea va fi în general închisă şi se va menţine deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie în toatăţara. Va ninge în sudul și sud-vestul țării, local la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Excepție va faceDobrogea, unde vor fi precipitații mixte. Va continua să se depună strat de zăpadă, mai consistent în Oltenia șiîn zona montană aferentă. Vântul va avea intensificări cu viteze, în general, între 50 și 70 km/h local în sud,sud-est și la munte și izolat în rest. Temporar ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va fi redusă. Izolat se vaforma ghețuș sau polei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral,iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -10 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea se va ameliora treptat sub aspectul precipitațiilor, astfel încât acestea se vor semnala pe arii tot mairestrânse, cu o probabilitate mai mare în vestul, sud-vestul și centrul țării. Cerul, mai mult noros ziua, va deveni variabilnoaptea în majoritatea regiunilor. La munte va ninge, iar în restul teritoriului vor fi predominant ninsori. Vântul va aveaintensificări mai ales în prima parte a intervalului, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze de 45 – 65km/h, precum și la munte, unde vor fi rafale de până la 70…80 km/h, spulberând sau viscolind ninsoarea.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 5 grade.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook