Medicii din UPU Sibiu solicită sistem de înregistrare audio pentru sălile de aşteptare

Medicii Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Sibiu solicită implementarea unui sistem de înregistrare audio pentru sălile de aşteptare, după ce rudele unei femei acuză că aceasta a murit, plimbată de cadrele medicale, între două spitale.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a transmis un comunicat de presă, prin care arată că, în urma anchetei demarate în urma morţii unei femei de 39 de ani, unitatea medicală nu este responsabilă de decizia luată de femeie şi de mama acesteia, de a pleca la un alt spital.

„În urma analizării documentaţiei medicale întocmite, (…) a declaraţiilor medicilor implicaţi în acordarea asistenţei medicale, a declaraţiilor personalului care şi-a desfăşurat activitatea în Unitatea de Primiri Urgente în data de 28.12.2017 şi a declaraţiei medicului şef UPU, precum şi în urma vizualizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video din UPU, Consiliul Etic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a formulat următoarele concluzii şi recomandări: pacienta, împreună cu aparţinătoarea (mama), au decis să se adreseze altui furnizor de servicii medicale, asumându-şi responsabilitatea acestei hotărâri. Nu au fost identificate încălcări ale principiilor etice în relaţia pacient – personal medical”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, se recomandă suplimentarea personalului de triaj din Unitatea de Primiri Urgente, pentru a supraveghea pacienţii din sala de aşteptare şi pentru a comunica mai bine cu aceştia.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook