La mulţi ani, România! Românii despre România!

România în cuvintele românilor: “România este acasă”, “este ţara mea”, “locul în care m-am născut, în care vreau să trăiesc şi să mor”, “ în care avem casa şi părintii şi tot ce ne e drag”, “cu oameni frumoşi şi talentaţi”, “cultura mea”, “mâncarea, muzica noastra populară”.

Dr. Ioana Drăgan, specialist în chirurgie intrauterină: “România pentru mine este acasă. Cât am trăit în Anglia nu am spus niciodată la mine acasă referindu-mă la Londra. Eu întotdeauna am văzut România ca locul în care m-am născut, în care am trăit, în care vreau să trăiesc şi locul unde vreau să mor.

Şi un loc pe care-l privesc cu drag şi sunt mândră de schimbările prin care trece România, sunt mândră de toţi colegii mei de şcoală generală, de colegii mei de liceu, care au plecat afară şi s-au întors în România ca să schimbe ceva! Cred că suntem aşa, ca nişte ghiocei care se zbat prin zapada de martie şi care împreună vor face o Românie mai bună.”

Sebastian Crăciun, 15 ani, poet, bolnav de tetrapareza spastică: “România pentru mine e pe drept cuvânt grădina Maicii Domnului. România e o ţară frumoasă care merită mai mult decât are şi merită nişte oameni frumoşi în fruntea ei.”

Fabiani Prcsina, 15 ani, declarat cel mai bun tânăr pianist din lume la 11 ani, orfan: “Îmi place la România, cum să spun, că noi avem toate chestiile astea populare, noi avem toţi piticii nostri albaştri cu portul popular, cu muzica noastră populară românească, cu mâncarea tradiţionala, e ceva ce nu orice ţara are, ce-i drept.”

Smiley, artist: “Romania pentru mine… păi e ţara mea! Ţara mea, ţara în care trăiesc, mă zbat, ţara care ne dă inspiraţia, ţara din care eu îmi trag seva asta creativă. Şi asta am simţit în momentul în care am plecat din România să lucrez în alte părţi, cumva după o lună, două, aşa, parcă simţi că trebuie să te întorci la rădăcini, simţi că trebuie să te întorci efectiv la rădăcini, adică la ţara din care vii.”

Gen. Ion Dobran, 99 de ani, erou de război, as al aviatiei în al II lea război mondial: “Locul în care ne-am născut, locul la care ţinem, locul în care avem casa şi părintii şi tot ce ne e drag, asta, asta înseamnă patria ! Da’ nu “ubi bene ibi patria”, patria nu e acolo unde e bine, e acolo unde te-ai nascut, acolo unde ai tărit cu parinţii!” scrie mediafax.ro

Dr. Ioana Dragan, specialist in chirurgie intrauterină: “Ce-mi place la ţara mea acum este vântul schimbării pe care îl simt din ce în ce mai mult…… ce nu îmi place este piramida care încă există, în care baza e dată de un sistem învechit cu preconcepţii .”

Sebastian Crăciun , 15 ani, poet, bolnav de tetrapareză spastică: “Pot spune ca nu îmi place modul în care a ajuns la momentul actual. După cum am spus merită lucruri mai bune , merită oameni mai buni în frunte şi merită să fie consacrată să luptăm pentru ea. Faptul că am ajuns unde am ajuns e un lucru pentru care ar trebui sa plângem. Dar am credinţa că pâna la urma ne vom ridica pentru că nu e în firea noastră să stăm fără să facem nimic.”

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook