Iohannis cheamă partidele la consultări!

Preşedintele Klaus Iohannis va organiza joi consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare, după ce Guvernul condus de Ludovic Orban a picat.

Moțiunea de cenzură împotriva Executivului PNL a fost adoptată cu 261 de voturi şi 139 împotrivă. Guvernul Orban a picat după doar trei luni de la instalare.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat după ce Guvernul Orban a fost demis ca urmare a moţiunii de cenzură iniţiate de PSD, că va convoca partidele parlamentare la consultări joi, la ora 12:00, iar joi seara va anunţa probabil deja persoana desemnată să formeze Guvernul.

“Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâne, la ora 12.00. Mâine seară, voi anunţa, probabil, persoana desemnată pentru a forma un nou guvern. Întrebarea este cum va continua politica guvernamentală. Eu am fost şi rămân adeptul alegerilor anticipate. Eu vreau să intrăm într-o logică care duce spre alegeri anticipate. Dacă constat că partidele parlamentare nu doresc acest lucru, voi insista să fie votat un guvern constiuit de şi în jurul PNL”, a anunţat Klaus Iohannis.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook