Invazie de şerpi şi şopârle într-o comună din Alba

9 iulie 2017

Localnicii din comuna Pianu din judeţul Alba spun că sunt invadaţi de şerpi şi şopârle, care au venit din pădure, iar primarul caută firmă specializată să îndepărteze reptilele care au ajuns în gospodăriile oamenilor.

Primarul din Pianu, Marin Petruse, a declarat că în localitatea pe care o administrează este o situaţie fără precedent, după ce şerpii de pădure s-au înmulţit considerabil şi au ajuns în gospodăriile oamenilor. Unii localnici se înspăimântă de ei şi îi omoară, iar alţii, îi iau şi îi duc în case să le arate şi nevestelor.

”Faţă de anii trecuţi există o invazie de reptile: şerpi şi şopârle. De ce zic invazie? Pentru că am fost sesizaţi de câteva săptămâni de mai mulţi cetăţeni cu privire la acest aspect. (…) Am constatat că ar fi bine să încerc să găsesc o firmă autorizată şi care să aibă calitatea să distribuie acei repelenţi pentru îndepărtarea reptilelor. Noi nu suntem criminali, nu vrem să-i omorâm, ci doar să-i trimitem în pădure. În ultimele săptămâni aproape în fiecare zi cineva îmi spune că a văzut sau omorât un şarpe. (…) Este o situaţie fără precedent, au ajuns în gospodăriile oamenilor. Nu sunt şerpi de apă sau de casă, ci şerpi de pădure. Care sunt mai îndrăzneţi îi alungă. Unul l-a prins şi l-a dus în casă să-l arate la nevastă-sa”, a declarat primarul Marin Petruse, care a precizat şi că nu există niciun om care să fi fost muşcat de şarpe.

Primarul are şi o explicaţie pentru invazia şerpilor, însă spune că nu este una ”autorizată” sau ”ştiinţifică”.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook