Întreaga Italie intră în carantină din cauza coronavirusului

Toată Italia devine zonă protejată, a anunțat premierul țării, Giuseppe Conte. Deplasările vor fi restrânse și vor fi adoptate în întreaga țară măsurile luate de duminică în Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”, conform LaRepublica.it.

“Toată Italia devine zonă protejată”. Nu mai se pune problema de zone roşii, verzi sau galbene, a declarat primul ministru Giuseppe Conte. Zona de carantină, care până luni seara includea Lombardia şi încă 14 provincii, se extinde la toată ţara.

Oamenii se vor putea mișca doar în condiții de strictă necesitate, școlile și universitățile vor fi închise până în aprilie, campionatul de fotbal va fi suspendat, iar barurile și restaurantele vor fi închise la 6 seara.

Ministrul pentru Raportul cu Regiunile, Francesco Boccia, a confirmat cele spuse de premier şi a adăugat că este necesară “omogenizarea regulilor şi măsurilor de protecţie la nivel naţional”. Ideea a fost întărită şi de ministrul de Externe, Luigi Di Maio.

“Experienţa de până acum, printre care şi datele încurajatoare din zona roşie Lodi, ne arată că este nevoie să facem un efort la nivel naţional. Putem învinge virusul, dar acum ne trebuie reguli de fier pe tot teritoriul”, a declarat Di Maio.

Măsurile intră în vigoare mâine dimineață, a spus Conte, care a explicat că „nu mai e timp” pentru a combate efectele răspândirii coronavirusului și că e nevoie de „măsuri stringente, imediate”.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook