Începe Sibiu Capitală Universitară Europeană. 8-13 Mai cea de-a treia ediție!

8 mai 2017

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu organizează în perioada 8 -13 mai cea de-a treia ediție a evenimentului ”Sibiu Capitală Universitară Europeană – 10 ani de educație prin cultură”, proiect ce va debuta cu International Week (Săptămâna Internațională).

În cadrul acestuia Sibiul va găzdui o serie generoasă de dezbateri culturale și academice de anvergură şi evenimentul Diplomaţia academică şi culturală – platformă pentru dezvoltarea parteneriatelor sustenabile (8 mai), care implică două activităţi, o masă rotundă și un training de specialitate.

Proiectul Sibiu – Capitală Universitară Europeană. 10 ani de educaţie prin cultură facilitează accesul publicului larg la cultura vie și explorează noile tendințe în materie de educație și diplomație la nivel global, deschizând astfel calea pentru formarea unei imagini de ansamblu asupra modurilor în care a evoluat educaţia până în zilele noastre și a stării sale actuale. Astfel, aniversarea de 10 ani de la momentul în care oraşul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană iar Universitatea “Lucian Blaga” un centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale aduce, alături de proiecte cu o foarte bună continuitate până în prezent noi evenimente şi concepte de interes major pentru societate în sens larg şi pentru comunitatea locală.

”Atingând domenii în care societatea are un grad ridicat de interes, precum turism, migraţie, sănătate, diplomație culturală, educația tinerilor, relația părinți-școala-comunitate, arta, cultură contemporană, traducere literară,  literatură, arte vizuale sau muzică, proiectul vizează îmbunătăţirea reală a comunicării dintre cultura română şi alte culturi şi reevaluarea statutului educaţiei în context internaţional”, spun reprezentanții universității sibiene.

Deschiderea oficială a proiectului Sibiu – Capitală Universitară Europeană va avea loc în 8 mai, de la ora 10:00, în sala Senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, str. Lucian Blaga nr. 2A și va fi urmată de o Masa rotundă – Diplomaţia academică şi culturală – platformă pentru dezvoltarea parteneriatelor sustenabile la care vor lua parte ambasadori și reprezentanți ai Ambasadelor în România a nouă țări: Belarus, Japonia, Danemarca, Pakistan, Gambia, Cehia, Iordania, Iran, Siria. De la ora 16:00, organizatorii vor susţine şi Training-ul  de specialitate gratuit, de 2 ore, „Developing negotiation skills”.

International Week, organizat între 8 și 13 mai, aduce în orașul nostru în jur de 120 de participanți de marcă din toată lumea, din țări precum: Germania, Franța, Olanda, Grecia, Bulgaria, Italia, Belgia, Norvegia, Polonia, Macedonia, Austria, Cehia, Ucraina, SUA, Pretoria, Egipt, China, Mongolia, Rusia și Indonezia. Aceștia care vor susţine pe durata unei săptămâni prelegeri pe tematici diverse, de actualitate, deschise publicului.

”Aceste dezbateri, inițiate și moderate de reprezentanți ai unor universităţi de prestigiu din întreaga lume, vor provoca luări de atitudine și vor dezvolta competențe, dar vor avea si capacitatea de a extinde parteneriatele externe ale Sibiului”, arată Dana Preda, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale, Protocol şi Programe Comunitare

  • Programul detaliat al prelegerilor poate fi consultat pe: http://international.ulbsibiu.ro/iweek/programme2017.pdf

Tot în cadrul Sibiu – Capitală Universitară Europeană se va desfășura Festivalul Ştiinţelor Educaţiei, între 30 iunie și 1 iulie, în cadrul căruia vor fi organizate scurte prezentări, dezbateri, mese rotunde cu participarea unor experţi internaționali în domeniul ştiinţelor educaţiei, împreună cu antropologi, sociologi, psihologi, educatori, medici, psihiatri.

Al 8-lea Congres Româno-Iordanian de Medicină şi Farmacie (18-22 mai), Festivalul Internațional Studențesc „Zona nouă”, ediția a III-a ( 8 iulie 2017), Traducerea ca interpretare: ateliere literare transnaţionale (31 mai – 3 iunie 2017) vor completa lista de evenimente Sibiu – Capitală Universitară Europeană.

  • Programul detaliat al proiectului cultural poate fi consultat la adresa: http://conferences.ulbsibiu.ro/sbuniv/2017/.
Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook