Începe judecarea dosarului Revoluţiei. Aproximativ 5.000 de persoane CITATE!

Este haos la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde încep dezbaterile în cameră preliminară în dosarul “Revoluţiei”, în care fostul preşedinte Ion Iliescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Un judecător de cameră preliminară va analiza cererile şi excepţiile ridicate de inculpaţi, dar şi de către părţile civile şi Asociaţia 21 Decembrie 1989. La acest prim termen au fost citate aproximativ 5.000 de persoane.

Toate holurile si birourile sunt blocate, judecatorii au scos boxele afară şi cheamă pe rând fiecare persoană citată. Dimineaţă a fost nevoie şi de intervenţia SMURD după ce unei femei i s-a făcut rău. Sunt voci care acuză că această citare în masă ascunde o diversiune.

La 30 de ani de la Revoluţiei începe procesul “Revoluţiei”, în care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi general (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.

Sute de victime şi urmaşi ai revoluţionarilor au ajuns încă de dimineaţă la Instanţa Supremă. Din cauza aglomeraţiei, unora dintre cei citaţi li s-a făcut rău şi a fost solicitată intervenţia SMURD, scrie romaniatv.net.

Fostul preşedinte Ion Iliescu nu este prezent la ÎCCJ, el fiind reprezentat de avocat. Avocatul lui Iliescu, Adrian Georgescu, a explicat, pentru Agerpres, că acesta nu este obligat să vină în instanţă în această fază a procesului.

“Nu vine, pentru că este reprezentat. Suntem într-o procedură care nu presupune în mod obligatoriu prezenţa. Ne aflăm în camera preliminară. Haideţi să vedem dacă după procedura de cameră preliminară va începe judecata”, a spus Georgescu.

El a menţionat că a depus la dosar mai multe excepţii, prin care solicită restituirea dosarului la Parchet, pentru refacerea urmăririi penale.”Nu e niciun fel de secret. Ele au fost depuse la dosar (excepţiile – n.r.). Invocăm atât neregularitatea actului de sesizare în raport cu descrierea faptelor, cât şi nelegala administrare a unora dintre mijloacele de probă. Cerem restituirea dosarului la urmărire penală”, a explicat avocatul. El a adăugat că fapta lui Ion Iliescu, aşa cum este descrisă în dosar, nu respectă standardele unei fapte în materie penală, iar la dosar sunt multe controverse.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook