Încă doi morţi de gripă în România. Bilanţul deceselor a ajuns la 31!

Un bărbat din judeţul Argeş şi un altul din judeţul Iaşi, sunt ultimele două persoane care au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând în prezent la 31, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Cei doi bărbaţi, unul în vârstă de 68 de ani, din judeţul Argeş, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, şi un altul de 46 de ani, din judeţul Iaşi, care, de asemenea, avea condiţii medicale preexistente, şi nu era vaccinat antigripal, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Recent, trei bărbaţi şi o femeie, dintre care doi din Iaşi şi unul din Mureş şi Argeş, toţi cu vârsta de peste 50 de ani, au murit din cauza gripei. Bărbatul din Argeş, în vârstă de 78 de ani, avea condiţii medicale preexistente, nefiind vaccinat anti-gripal şi confirmat cu virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Acesta a murit în data de 08.02.2020 scrie romaniatv.net.

În sezonul precedent, în perioada similara, au fost înregistrate 94 decese confirmate cu virus gripal (de 5,2 ori mai multe decat in actualul sezon), din care 73 tip A, subtip (H1)pdm09, 10 subtip H3, 10 A nesubtipat si 1 coinfectie de A(H1)pdm09+AH3.

Până la data de 02.02.2020 au fost vaccinate antigripal 1.486.486 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook