Guvernul va adopta astăzi OUG pe referendum

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă care vizează legislaţia electorală, în contextul în care AEP a solicitat unele modificări pentru referendumul din 26 mai şi pentru europarlamentare, deşi acest punct nu figurează pe ordinea de zi anunţată marţi de Executiv.

Potrivit declaraţiei premierului Viorica Dăncilă, Guvernul va adopta, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă care prevede că autorităţile publice au obligaţia de a nu se pronunţa în campania pentru referendum sau pentru alegerile electorale în favoarea sau defavoarea subiectului.

Pentru mine ca premier este foarte important să ne ocupăm de buna organizare a alegerilor europarlamentare şi a referendumului. Ieri a fost şedinţa pregătitoare şi vom vedea care este forma finală. Eu nu pot să impun, trebuie să discutăm cu secretearul general, cu cei care au avizat acest act normativ “, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată cu privire la unele prevederi legate de interdicţia autorităţilor publice, inclusiv preşedinte, de a se implica în campanie pentru referendum, Dăncilă a spus: “Eu nu am văzut textul, acum iau fiecare act normativ şi vedem care e forma finală. Actul normativ trebuie adoptat mâine în şedinţa de guvern”.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook