Guvernul pregateste inca un proiect pentru ONG-uri: “o transparentizare mai lejera”

28 noiembrie 2017

Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social va lansa in dezbatere in maximum doua saptamani un proiect de modificare a OG 26/2000 privind asociatiile si fundatiile, a anuntat ministrul Gabriel Petrea, citat de Agerpres.

Petrea a spus ca va viza si transparentizarea activitatii ONG-urilor, dar a promis “o transparentizare mai lejera” decat cea promovata in Parlament de parlamentarii PSD Liviu Plesoianu si Serban Nicolae.

“E nevoie de transparentizare, dar aceasta trebuie facuta corect si in consens cu ONG-urile. Propunerile pe care le vom face nu vor atinge sub nicio forma desfasurarea efectiva a activitatii ONG-urilor. Si pe zona de utilitate publica avem amendamente si modificari, pentru ca, in momentul de fata, de exemplu, nu avem procedura de retragere a utilitatii publice, de monitorizare scrie hotnews.ro. Cred ca este necesar ca pe aceasta utilitate publica sa existe o procedura de monitorizare, sa vedem daca cel care cere utilitatea publica isi indeplineste cu adevarat scopul pentru care a cerut acea utilitate publica. Sa fie pe perioada determinata, sa fie o perioada de monitorizare si sa nu cerem utilitatea publica de dragul de a cere acest lucru”, a declarat ministrul Gabriel Petrea.

Acesta a mai spus ca Guvernul – Ministerul pentru Dialog Social a dat un aviz negativ la proiectul de lege al lui Serban Nicolae si Liviu Plesoianu, proiect adoptat tacit de Senat si criticat vehement atat de societatea civila, cat si de Opozitie.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook