FOCAR nou de pestă porcină, în judeţul Buzău

Un focar nou de pestă porcină africană a fost confirmat într-o gospodărie din localitatea Focşănei, din judeţul Buzău, unde un porc a murit şi alţi trei au fost eutanasiaţi.

Potrivit Prefecturii Buzău, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Bucureşti a confirmat prezenţa virusului PPA la toţi cei 4 porci din gospodăria din localitatea Focşănei.

“Pe lângă cele două dezinfecţii efectuate ieri DSVSA Buzău ia  noi măsuri: informarea locuitorilor din zonă, amplasarea de afişe în zona gospodăriei, recensământul suinelor din localitate”, arată sursa citată.

Miercuri, un porc domestic dintr-o gospodărie din satul Focşănei, comuna Vadu Paşii, a murit, iar medicii sanitar-veterinari au constatat că în aceeaşi gospodărie mai existau trei suine care sufereau de stări febrile, una fiind în stare de agonie.

Animalul găsit în agonie a fost eutanasiat şi transportat, împreună cu cadavrul raportat iniţial la sediul DSVSA Buzău, iar în gospodărie s-a realizat o decontaminare temeinică a gospodăriei.

Ulterior, şi ceilalţi doi porci au fost eutanasiaţi, anunţă Prefectura Buzău.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook