Finala de la Roland Garros, Halep – Ostapenko. Marele meci e sâmbătă, de la ora 16:00

10 iunie 2017

2,1 milioane de euro este miza financiară a finalei de la Roland Garros. Campioana ia însă un premiu mai mic decât la Australian Open sau Wimbledon. Duelul mingilor decisive. Simona Halep şi-a surclasat adversarele pe teren la numărul de lovituri câştigătoare în primele runde. În total: 118 winners. Ostapenko este însă campioană detaşată la French Open 2017 cu 245 de lovituri câştigătoare.

Ce n-a văzut Parisul de mai bine de trei decade: Jelena Ostapenko este prima jucătoare din Letonia care joacă o finală de turneu de Mare Şlem. Şase jucătoare au reuşit să câştige primul titlu de Mare Şlem, la Roland Garros, mai devreme decât ar putea-o face Jelena Ostapenko. Letona va juca finala la 20 de ani şi 2 zile. Monica Seleş este cea mai tânără campioană la French Open: a câştigat trofeul la 16 ani şi 189 de zile! Goolagong-Cawley, Chris Evert şi Iva Majoli au luat trofeul la 19 ani, Steffi Graf şi Sanchez-Vicario – la 17 ani.

Duelul din lojă: australianul Darren Cahill este pus faţă în faţă cu spaniola Anabel Medina Garrigues, despre care Marion Bartoli spunea că este “antrenoarea anului”. La 34 de ani, “AMG” este încă jucătoare profesionistă, aşteptându-şi cu răbdare momentul revenirii, după problemele avute la umăr. Din august anul trecut Medina Garrigues nu a mai jucat vreun meci, a testat munca de director de turneu la un ITF din Valencia, dar are o experienţă uriaşă pe zgură: a deţinut la un moment dat recordul pentru cele mai multe titluri câştigate pe zgură dintre jucătoarele active în circuit. Şi este dublă campioană la Roland Garros, la dublu. Deşi nu a jucat cu Simona de când constănţeanca a ajuns în top şi şi-a redefinit jocul, spaniola a avut-o ca adversară de două ori:1-1 este scorul direct pe suprafaţa roşie între Simona şi Anabel.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook