Există viaţă după viaţă: 40 de ani fără Elvis Presley | foto-video

16 august 2017

Elvis Presley a murit la numai 42 de ani, la 16 august 1977, lăsând în urmă zeci de filme, peste 60 de albume muzicale vândute în peste 1 miliard de exemplare şi o legendă care nu va obosi niciodată.

Elvis Presley s-a născut la 8 ianuarie 1935. Mama sa a fost croitoreasă, iar tatăl – şofer de camion. Primul album muzical, înregistrat la RCA Records, când încă nu împlinise 20 de ani, l-a transformat instantaneu într-o vedetă.

Elvis este considerat artistul care a vândul cele mai multe albume din toată istoria muzicii. Încă şi astăzi, discurile sale înregistrează vânzări record. Conform Forbes, în 2016 s-au vândut peste 1 milion de albume Elvis pentru suma de 27 de milioane de dolari. Din 1982, când legendara sa reşedinţă – Graceland – a fost deschisă publicului, peste 20 de milioane de vizitatori i-au trecut pragul.

Anual, de pe urma celor care vin în pelerinaj la Graceland, municipalitatea din Memphis realizează venituri de 150 de milioane de dolari. Elvis a susţinut ultimul său concert la Indianapolis, la 25 iunie 1977.

În 2014, sub numele “Elvis Presley – On Stage”, holograma artistului, acompaniată live de o orchestra şi de backing vocals, a întreprins un lung turneu în Europa, acolo unde “The King” nu apucase să cânte niciodată.

Ultimul concert. Sursa: YouTube

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook