Egiptul va prelungi starea de urgenţă pentru încă trei luni

29 decembrie 2018

Autorităţile de la Cairo vor prelungi starea de urgenţă din Egipt pentru încă trei luni cu scopul de a combate mijloacele de finanţare a terorismului şi a pericolelor reprezentate de acesta, a relatat agenţia de presă Mena, citată de site-ul Reuters.

Iniţial, Egiptul a instituit starea de urgenţă în luna aprilie a anului 2017, după două atacuri teroriste comise asupra unor lăcaşuri de cult, soldate cu 45 de morţi. Starea de urgenţă a fost prelungită în lunile iulie şi octombrie.

Abdel Fattah al-Sisi, preşedintele Egiptului, a semnat decretul pentru prelungirea stării de urgenţă.

Prelungirea stării de urgenţă are rolul de a permite forţelor de securitate să aplice măsurile necesare pentru a combate mijloacele de finanţare a terorismului şi a pericolelor reprezentate de acesta, precum şi pentru asigurarea securităţii în toate zonele ţării. Egiptul se luptă cu militanţi reţelei jihadiste Stat Islamic, ce au o prezenţă masivă în Sinaiul de Nord. Conflictul dintre militanţi islamişti şi autorităţile din Egipt a izbucnit în anul 2013, în urma demiterii preşedintelui Mohammed Morsi, un membru al organizaţiei islamiste Frăţia Musulmană.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook